Leikkauskäsineiden parhaiden käytäntöjen konsensusasiakirjan laatiminen - osa 2
Toisessa osassa käsitellään konsensustyön roolia niiden haasteiden voittamisessa, joita liittyy muutoksen toteuttamiseen.
Näytä kaikki jaksot
Toisessa osassa tohtori Brindle toteaa, että eri maissa on otettu käyttöön omia käsinekäytäntöjä. Kun annetaan uusia, täysin tieteelliseen näyttöön perustuvia suosituksia käsineiden käytön parhaista käytännöistä, haasteena on varmistaa, että toteutuksen yhteydessä tuodaan selkeästi ilmi miksi muutos on tarpeellinen. Tässä jaksossa keskustellaan systemaattisista katsauksista, jotka varmasti selventävät muutostarvetta sekä potilaan että terveydenhuollon tarjoajan turvallisuuden parantamiseksi.
Lopuksi tohtori Brindle puhuu siitä, miten alalla on oltava asianmukainen rooli konsensustyössä niin, ettei se pyri häiritsemään tieteellistä työtä vaan tukemaan ja helpottamaan asiantuntijoiden työtä, jonka tuloksena ovat konsensussuositukset.
Tässä tapauksessa leikkauskäsineiden ja kriittisten tilojen käsineiden valmistaja Mölnlycke Health Care tuki konsensustyötä, jossa käsiteltiin leikkauskäsineiden parhaiden käytäntöjen taustalla olevia tieteellisiä perusteita. Kaikki kirjallisuuden lukeminen, lausuntojen laatiminen, suosituksista äänestäminen sekä loppujulkaisujen kirjoittaminen tapahtui ammatillisessa asiantuntijaryhmässä.